Krása jednoduchosti, síla bavlny

Bavlněné šátky jsou neprávem tak trochu opomíjené popelky. Nemají v sobě žádnou příměs, kterou by mohly nosící rodiče ohromit. Na druhou stranu bavlna je velmi odolné vlákno, ke kterému si můžete při údržbě dovolit o poznání víc než k ostatním příměsím. Jsou skvělé pro začínající rodiče, oceníte je jako šátek na celé nosící období i jako rodinnou investici pro všechny sourozence. Najdete mezi nimi jemnější kousky pro malá miminka a menší děti i pracanty, kteří unesou i velké batole.

Navis_Ahoy_001

Bavlna je základ

Je měkká, příjemná, prodyšná, univerzální, odolná a nenáročná. Je to ideální materiál, pokud chcete jeden jediný šátek na celé nosící období nebo pokud hledáte odolný a příjemný šátek pro všechny příležitosti, na ven i na doma. Bavlna je spíše málo náchylná k zatrhávání, nemá tendenci se vytahovat a prověšovat. Vydrží opravdu dlouho. 

V mnoha směrech úžasné šátky

Jemné šátky pro nejmenší miminko (třeba Cran Berry nebo Forest Berry), měkké pohodlné kousky (bavlněné Bird Garden v mnoha barvách, Rhododendrons Gaia a Louka) i siláci, kteří unesou i velké batole (Navis Ahoy, Silvan Alpinus nebo Silvan Telperion). Vaše srdce si tihle sympaťáci určitě získají ;) Všechny pohromadě najdete tady: http://bit.ly/satky_bavlna

Šátky ze 100% bavlny jsou odhodlaní pracanti, kteří vás nikdy nezradí, ochotně poslouží kdykoli a kdekoli. Můžete je s klidem položit na louce na zem a udělat z nich piknikovou deku nebo přebalovací podložku.

Odolné a snadné na údržbu

Pokud je pro Vás jednoduchá údržba naprostá priorita, bavlněný šátek je ta správná volba. Bavlna zvládne opravdu hodně – bláto, drobné miminkovské nehody, skvrny od ovoce, zeleniny a další nehody, které jsou nezbytnou součástí života s malými dětmi. A údržba je pohádkově snadná: dejte šátek do pračky s prádlem podobných barev a nastavte program na 40°C. Sušit můžete rozvěšený venku i uvnitř, zvládne i sušičku, není náročný na žehlení. Pokud leží delší dobu ve skříni, trpělivě si na  nošence počká a zahálka ho neohrozí. Dobré je ale čas od času šátek přeskládat, aby se nevytvořily sklady. I ty pak ale bez větší námahy vyžehlíte.

Osobní zkušenost je nejlepší doporučení

A tohle o bavlněných šátcích říká Monika Váchová alias Popelka Grimmová: „Nejraději nosím a hlavně vlastním šátky ze 100% bavlny. Hlavně je to díky jednodušší údržbě i zacházení se šátky obecně. Když jdu s dětmi ven, nemusím se bát, že šátek zmokne, když ho vyválíme v louži nebo když si do něj i dítko utře ruce, nebojím se ho hodit na zem jako deku nebo pověsit na strom jako houpačku.

Prát se mohou v pračce a pověsit je mohu tak, jak se mi zrovna vejdou na věšák ať už ven nebo dovnitř. Nosit se v bavlněném šátku může pohodlně a luxusně i velké dítě (nenechte si namluvit, že pro větší dítě je nutná už nějaká příměs, záleží i na mnoha dalších věcech, které ovlivňují nosnost šátku).

Další aspekt je pak uchování šátku na další dítě. Přeci jen se sem tam stane, že dítě se nechce nosit, ale člověk plánuje další dítě za pár let. Upřímně bych se trochu bála hodit nějakou citlivější příměs na pár let do skříně. Ale bavlna to zvládne, stačí jen sem tam přeskládat, aby se neudělaly na šátku sklady.

A po konci celkového nosícího období není problém nechat ze šátku ušít kabelku, sukni či kalhoty pro dítě. Bavlna je prostě univerzální a velmi odolný materiál. Sama mám naprostou většinu šátku čistou bavlnu a naprosto mi to vyhovuje.“

Objevte bavlněné šátky pro novorozená miminka, velké batoláky a jejich mámy i táty. S láskou od Loktu She